«Προτάθηκε στην Ομόνοια ο Ντόλ/Πληρούσε όλα τα κριτήρια ο Μπέργ»

0

Ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Ομόνοιας Σίμος Ταραπουλούζης είναι φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Άκου τι Λέει» του Super Sport fm 104.0 και κάνει μια όμορφη ποδοσφαιρική συζήτηση με τον Μιχάλη Παπαγεωργίου.

Πως επιλέχθηκε ο Χένιγκ Μπεργκ; «Οι προτάσεις ήταν πολλές και καταλήξαμε σε μια μικρή λίστα με τρεις περιπτώσεις. Θέσαμε κάποια κριτήρια και κάναμε συνεντεύξεις μαζί τους. Ο ένας δεν συμφωνούσε με την φιλοσοφία. Αυτός που πληρούσε όλα τα κριτήρια ήταν ο κ. Μπέργκ».

Ποια ήταν τα σημαντικότερα κριτήρια που θέσατε; «Η φιλοσοφία της ομάδας, το σύστημα και ο τρόπος παιχνιδιού που αρμόζει στην Ομόνοια, επιθετικό σύστημα ή 4-3-3 ή 4-2-3-1. Αποφασίσαμε ότι αυτό ταιριάζει στην Ομόνοια και στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Εμείς θέλαμε να αποφύγουμε την τριάδα στην άμυνα. Από τις μικρές ηλικίες οι ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται με συγκεκριμένη φιλοσοφία και δεν γίνεται η πρώτη ομάδα να έχει διαφορετική φιλοσοφία».

Προτάθηκε στην Ομόνοια ο Τόμας Ντολ: «Ήταν ανάμεσα σε πολλούς που προτάθηκε αλλά δεν είχαμε επαφή μαζί του. Δεν ήταν στην μικρή λίστα».

Νιώθεις ότι στελεχώσατε καλά την ομάδα; «Με τους περιορισμούς που υπάρχουν με τους ξένους και τους κοινοτικούς. Αφήσαμε μια θέση κενή. Επιλέξαμε να φέρουμε πιο λίγους με περισσότερα χρήματα για να είναι καλύτεροι».

Δεν μπορούσατε να καλύψετε την μία κενή θέση με άλλον ένα κόφτη; «Γίνεται συχνά αυτό το ερώτημα. Είμαστε ευχαριστημένοι με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε»

Ο κόσμος λέει ότι αφήσατε την ομάδα χωρίς βαρβάτο 6άρι: «Είναι απόψεις του κόσμου που είναι σεβαστές. Θέλουμε την κριτική και θέλουμε την πίεση. Χαίρομαι που ο κόσμος της Ομόνοιας είναι απαιτητικός. Δεν θέλουμε μόνο να μας χειροκροτούν. Αυτό μας σπρώχνει για να βελτιωθούμε».

Νιώσατε την πίεση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Ήμουν στον πάγκο, την ένιωσαν οι παίκτες. Ένα 5λεπτο μετά την πρώτη μουρμούρα ήταν χαμένοι. Όταν κάναμε την ανάλυση όλοι πήραν θετικά την πίεση, κατάλαβαν σε ποια ομάδα βρίσκονται και ότι ο κόσμος της Ομόνοιας θέλει να βλέπει το 100% και να κερδίζει το κάθε παιχνίδι η ομάδα του, ακόμα και φιλικό να είναι αυτό».

Γι’ αυτούς που λένε για όχι καλή φυσική κατάσταση: «Τα αποτελέσματα των εργομετρικών ήταν εξαιρετικά και φοβερή βελτίωση από το καλοκαίρι μέχρι τώρα και αριθμοί που μπορούν να συγκριθούν με μεγάλες ομάδες από τα καλύτερα πρωταθλήματα».