Παρουσίαση νέου Συνδέσμου Φιλάθλων «Green Fanatics»

0

Πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Σωματείου διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση του νέου Συνδέσμου Φιλάθλων της Ομόνοια με την ονομασία Green Fanatics. Το παρών τους έδωσαν ο αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρίας, Δημήτρης Γρηγόρη, ο πρόεδρος του Σωματείου, Λώρης Κυριάκου και ο εκπρόσωπος τύπου, Ανδρέας Δημητρίου.

Παρών ήταν επίσης μέλη και στέλεχη του Fan Club Λακατάμειας, του ΣΥ.ΦΙ Λάρνακας, του ομίλου γυναικών και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Στη διάσκεψη αναλύθηκαν οι λόγοι ίδρυσης του νέου Συνδέσμου και εξήγγειλαν τις δράσεις τους ως ΣΥ.ΦΙ. Δήλωσαν ότι έχουν ήδη τριψήφιο αριθμό μελών,. Αναφέρθηκαν επίσης και στο θέμα της κάρτας οπαδού χαρακτηρίζοντας την ως «τρομονόμος» και είπαν μάλιστα ότι κάποια από τα μέλη τους απέχουν από τα γήπεδα, λόγω αυτού του μέτρου.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της διάσκεψης πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο κόσμος πρέπει να έρθει κοντά και να συσπειρωθεί, ενώ τόνισε για ακόμα μια φορά ότι «η Ομόνοια είναι μια».

Για το μέτρο της Κάρτας Φιλάθλου: «Μας απασχολεί έντονα το θέμα το τρομονόμου που εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζεται επιλεκτικά. Στη δική μας αντίληψη ο νόμος ούτε επιδιώκει, ούτε εξυπηρετεί τη μείωση της εξάλειψης της βίας στους αθλητικούς χώρους αλλά την μετακίνηση και μεταφορά της εκτός των γηπέδων. Καμία πρόνοια της εν λόγω νομοθεσίας δε σκοπεύει στην πρόληψη της βίας στους αθλητικούς χώρους ούτε και στην ορθή διαπαιδαγώγηση των φιλάθλων. Είναι προφανές για εμάς ότι πέραν του φακελώματος, η νομοθεσία στην ολότητά της εξυπηρετεί συγκεκριμένα τηλεοπτικά και οικονομικά συμφέροντα χωρίς να νοιάζεται για την επίλυση του προβλήματος της βίας στα γήπεδα. Ταυτόχρονα επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι σεβόμαστε και εκτιμούμε τόσο τους οπαδούς της ομάδας μας που επέλεξαν να πηγαίνουν στο γήπεδο, όσο και αυτούς που επιλέγουν να παρακολουθούν την Ομόνοιά μας εκτός γηπέδου».

Για την διαιτησία: «Δεν είχαμε σκοπό μας να τοποθετηθούμε στην πρώτη μας συνέντευξη Τύπου στο θέμα που απασχολεί τα κατεστημένα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η κυριακάτικη σφαγή δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστη. Στέλνουμε ξεκάθαρο το μήνυμα στα μαύρα κοράκια του κυπριακού Οργανισμού Ποδοσφαίρου, της διαιτησίας και τους λοιπούς συγγενείς ότι δεν μπορούν τα βάλουν με το οικοδόμημα που λέγεται Ομόνοια. Θα μας βρίσκουν απέναντί τους πιο συσπειρωμένους, πιο αποφασισμένους, πιο διψασμένους. Κατά τα άλλα, βγήκαν τη λύση για τη βία στα γήπεδα μέσω του τρομονόμου. Κι όμως αυτοί που ρίχνουν το σπόρο της βίας εντός και εκτός γηπέδου αλληλοστηρίζονται. Δεν πρόκειται να επεκταθούμε περισσότερο, ούτε όμως να περιμένουν ότι θα τους ανεχτούμε»

Τοποθέτηση Λώρη Κυριάκου: «Εκ μέρους του ΔΣ συγχαίρω τα παιδιά για την πρωτοβουλία. Είναι μια δύσκολη περίοδος. Δεν περισσεύει κανένας. Είδαμε τι έγινε στην Αρένα. Η Ομόνοια είναι μία. Δεν ξεχωρίζουμε το ένα κομμάτι από το άλλο. Αντιπροσωπεύουμε την Ομόνοια. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε».