Η φιλοσοφία και η προτεραιότητα στο παιχνίδι του Μπέργκ

0

Η Ομόνοια παρουσιάζει τον Χένινγκ Μπεργκ, που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

O Νορβηγός απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων…

Για την φιλοσοφία του ως προπονητής: «Για να γίνει επιτυχημένη η ομάδα πρέπει όλοι να έχουν κίνητρο, να παίζουν επιθετικά και να έχουν την επιθυμία να κερδίσουν από το πρώτο λεπτό. Να παίζουν με αυτοπεποίθηση, να έχει ταχύτητα, να έχει κυριαρχία, να παίζει συνδυασμένο ποδόσφαιρο, να δημιουργούν ευκαιρίες και να δημιουργούμε εμείς και να καθορίζουμε εμείς τον ρυθμό. Αυτό πρέπει να προσπαθεί μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί».

Ερώτηση στον Λάρκου για τον προγραμματισμό και την συνεργασία με Μπεργκ: «Να αφήσουμε την μέρα για τον προπονητή και την παρουσίαση του, και νομίζω με αυτά που είπα καθορίζεται η σχέση μας».

Για την προτεραιότητα του: «Σαν προπονητής θέλω να πετύχω τον στόχο μου και θέλω την ομάδα να έχει καλή απόδοση. Ο τρόπος που θα αγωνιζόμαστε και πως οι παίκτες θα δουλεύουν, και πως θα βελτιώνονται είναι πολύ σημαντικό. Εάν καταφέρουμε να εξελιχθούμε μέσα από την δουλειά τότε θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Η δουλειά μου σαν προπονητής είναι να δουλεύω με την ομάδα, με τους παίκτες και το προσωπικό και να μπορέσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και θέλουμε να τους κάνουμε ένα καλό σύνολο».