Μπέργκ για ακαδημίες,μεταγραφές και κόσμο

0

Ο νέος προπονητής της ομάδας μας Χένινγκ Μπέργκ στην παρουσίαση του από την ομάδα μας, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων…

Αναλυτικά:

Για την άποψη του για την περσινή Ομόνοια και πόσο προβληματίζεται για τη χημεία της ομάδας λόγω των πολλών μεταγραφών: «Έχω δει αγώνες της περσινής σεζόν και έχω συζητήσει με τον Νεόφυτο και τον Σίμο και έχουμε μιλήσει για αλλαγές. Είναι φυσιολογικό να θέλουμε αρκετούς παίκτες και στόχος μας είναι να έρθουν παίκτες που θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη και δεν χρειάζεται να αναφερθώ γιατί με αφορά η νέα χρονιά».

Για τους ανταγωνιστές της Ομόνοιας και αν τους γνωρίζει: «Έχω παρακολουθήσει και αγώνες των άλλων ομάδων που πρωταγωνίστησαν και το επίπεδο τους. Θα γνωρίζω περισσότερα όταν τους αντιμετωπίσουμε, και είναι δουλειά μου να ξέρω ποιο είναι το ΑΠΟΕΛ και ποιος ο Απόλλωνας. Θα μιλήσω και με τον Νεόφυτο Λάρκου που ξέρει το κυπριακό ποδόσφαιρο, ήταν προπονητής και τώρα αθλητικός Διευθυντής και έχει πολλές γνώσεις. Θα είναι σημαντική βοήθεια για μένα».

Για το αν μπορεί να φέρε πίσω τον κόσμο της Ομόνοιας: «Το εύχομαι. Αν παίξουμε καλά και έχουμε αποτελέσματα τότε ο κόσμος θα επιστρέψει. Θέλω πολύ να τους δω στο γήπεδο και να ζήσω την ατμόσφαιρα. Μια καλή ατμόσφαιρα αυξάνει τις πιθανότητες για να κερδίσουμε. Πρέπει να το δείξουμε ότι θέλουμε να κερδίζουμε, ότι είμαστε αφοσιωμένοι και όταν δείξουμε ο κόσμος θα επιστρέψει».

Παρέμβαση Νίκου Χαραλαμπίδη: «Είναι προτεραιότητα μας να επιστρέψει ο κόσμος. Όλες οι ενέργειες μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Καταγράψαμε τα λάθη για να μην επαναληφθούν. Θα ήταν πολύ εύκολο να πούμε ότι θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα στον αθλητισμό. Πρέπει να κτίσουμε ένα βασικό κορμό και η Ομόνοια θα επανέλθει εκεί που της αξίζει».

Για τους νεαρούς παίκτες της Ομόνοιας: «Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να κερδίζεις και ταυτόχρονα να αναδεικνύεις παίκτες από την Ακαδημία. Είναι σημαντικό να βρούμε ισορροπία για να το πετύχουμε. Εμείε θα αγωνιζόμαστε με την καλύτερη ομάδα και θα προσπαθήσουμε να εξελίξουμε τους παίκτες, είτε είναι της Ακαδημίας, είτε μεταγραφή και όποιοι αξίζουν θα αγωνίζονται. Θα δουλέψουμε και θα αναπτύξουμε ταλέντα και αν αξίζουν θα αγωνίζονται, είτε είναι 16 ετών, είτε 17. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και έχουμε τις εμπειρίες για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις».