Λώρης Κυριάκου για τις επιτυχίες του Σωματείου, τα οικονομικά και Παπαστάυρου

0

Το σωματείο της Ομόνοιας παραχώρησε δημοσιογραφική διάσκεψη στην Παπανικολή, με τον πρόεδρο Λώρη Κυριάκου να κάνει αναφορά για τα οικονομικά προβλήματα και τις σχέσεις με τον Σταύρο Παπασταύρου.

Λώρης Κυριάκου:

Για τα μπάτζετ του κάθε τμήματος τη νέα χρονιά: «Ακόμη δεν έχουμε πάρει την τελική μας απόφαση. Θα κινηθούμε στο τι έσοδα έχει το κάθε τμήμα. Το κάθε τμήμα θα είναι αυτόνομο».

Για το οίκημα: «Σε μερικές μέρες θα λειτουργήσει το οίκημα. Είμαστε ένα λαϊκό σωματείο και βάσει αυτού θέλουμε να δουλέψουμε. Θέλουμε το πρωί να είναι καφενείο, το μεσημέρι μαγειρειό και την νύχτα ταβερνάκι».

Για τη σχέση σωματείου – εταιρείας: «Είναι εξαιρετική η σχέση μεταξύ του Σωματείου και της εταιρείας. Δεν υπήρξε η οποιαδήποτε προτριβή μεταξύ εμάς και τους κ.Παπασταύρου.

Για την μπουτίκ: «Γίνεται καταμέτρηση του στοκ. Θα περάσει στον κ.Παπασταύρου βάσει της συμφωνίας. Θα ξεκινήσει η πώληση των προϊόντων όταν θα είναι έτοιμος ο χώρος εδώ στο οίκημα».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην μείωση του κόσμου. Μας ανησυχεί. Έχουν μειωθεί οι πράξεις βίας, αλλά δεν θέλουμε τα γήπεδά μας να είναι εκκλησίες. Έχουμε δώσει τις θέσεις μας και ευελπιστούμε ο κόσμος να επιστρέψει».

«Να ευχαριστήσω τους αρχηγούς των τμημάτων που βοήθησαν τα τμήματα να πετύχουν τους στόχους τους φέτος. Δεν είναι όλα ρόδηνα στο σωματείο της Όμόνοιας. Όταν αναλάβουμε έπρεπε να πληρώσουμε τους τόκους για το ομόλογο. Τα οικονομικά δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Απευθυνθήκαμε στους κατόχους των ομολόγων για να χαρίσουν τα ομόλογά τους, πολλοί από τους οποίους τους χάρισαν, ενώ υπήρχαν και αυτοί που τα ήθελαν και τους τα πληρώσαμε».

«Τον Μάρτιο ειδοποιηθήκαμε ότι έπρεπε να εγκαταλείψουμε το χώρου του οικήματος. Να ευχαριστήσω στον κ.Τσελεπή που βοήθησε να γίνει ο χώρος αυτό που είναι τώρα. Οι διοίκηση θέλει ο κέντρο αναφοράς του Ομονοιάτη. Είμαστε κοντά σε συμφωνία με άτομο για την διαχείρηση του χώρου, ενώ εδώ θα λειτουργήσει και ο χώρος της Μπουτίκ. Η Ομόνοια είναι ένα και το αυτό και λειτουργούμε σε συννεννόηση. Η Ομόνοια στηρίζεται στον κόσμο της από την ημέρα ίδρυσης της και γι αυτό θα κυκλοφορήσουν λαχνοί».

Τμήμα καλαθοσφαιρικού τμήματος: «Φέτος πετύχαμε ένα μικρό θαύμα. Ανεβήκαμε με δικό μας αίτημα στην Α΄ κατηγορία, με το μικρότερο μπάτζετ και τους νεαρότερους καλαθοσφαιριστές. Καταφέραμε να προκριθούμε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Κερδίσαμε την ΕΘΑ, την ΑΕΛ και τον Κεραυνό για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Επίσης προκριθήκαμε στο φάιναλ φορ του κυπέλλου, αποκλείοντας τον ΑΠΟΕΛ».

Τμήμα ποδηλασίας: «Ξεκινήσαμε το 1997 με  έναν ποδηλάτη για να φτάσουμε σήμερα τους 29 ποδηλάτες. Πετύχαμε τους δυο στόχους που θέσαμε στην αρχή της χρονιάς. Έχουμε ποδηλάτες που θα τους μεταφέρουμε σε επαγγλματική ομάδα του εξωτερικού και ακαδημίες. Παρόλο που δεχτήκαμε πόλεμο από την ομοσπονδία, καταφέραμε να βγούμε νικητές. Έχουμε ακόμη 2 πρωταθλήματα για να ολοκληρώσουμε για φέτος. Έχουμε αρκετούς Τουρκοκύπριους στην ομάδα. Είμαστε ένα τμήμα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα εκτός από αθλητικό».

Τμήμα Δρομέων και Πεζοπόρων: «Το τμήμα «Δρομοί και πεζοπόροι» είναι νεοσύστατο τμήμα. Πρωτεργάτης ήταν ο Αντρέας Συμεού, ένα άτομο με αναπηρία. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μαραθώνιους αγώνες.

Τμήμα πετόσφαιρας: «Το τμήμα πετόσφαιρας κατέκτησε όλους τους τίτλους. Είχε πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη και η χρονιά φέτος ήταν εξαιρετική. Για πρώτη φορά λειτούργησε το γυναικείο τμήμα που τερμάτισε στην 3η θέση στην Β΄ κατηγορία. Επίσης είχαμε και συμμετοχές στις κατηγορίες των ακαδημιών».

Τμήμα γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας: «Γυναικεία μας ομάδα κατάφερε να τερματίσει στην Α΄ τετράδα όπως και πέρσι, και να περάσει και στον τελικό. Είναι η μοναδική ομάδα που αγωνίζεται με Κύπριες αθλήτριες. Στόχος μας είναι η προώθηση στην Α΄ ομάδα νεαρών κοριτσιών».