“Θέλουμε να χρησιμοποιούμε το Μακάρειο με το ίδιο καθεστώς που το χρησιμοποιούν και οι υπόλοιπες ομάδες”

0

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ ΦΜ 95,0 ο εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου αναφέρθηκε και στο θέμα του Μακαρείου Σταδίου τονίζοντας ότι η Ομόνοια δεν θέλει να διαχειρίζεται το Μακάρειο αλλά να αγωνίζεται εκεί.

«Είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των επιλογών μας για την έδρα που θα χρησιμοποιούμε τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε από τον ΚΟΑ να μας ενημερώσει κατά πόσο είναι εφικτό να χρησιμοποιούμε προσωρινά το Μακάρειο στάδιο, αρχής γενομένης από τη νέα αγωνιστική περίοδο, με το ίδιο καθεστώς που το χρησιμοποιούν και οι άλλες ομάδες που αγωνίζονται σε αυτό.

Έχουμε προτείνει στον ΚΟΑ όπως προχωρήσουμε σε μια πρώτη φάση απαραίτητων έργων με δικά μας έξοδα, τα οποία θα δοθούν ως δωρεά στον Οργανισμό. Μάλιστα σημειώσαμε ότι αυτά τα έργα θέλουμε να τα επωφεληθούν όλες οι ομάδες που θα αγωνίζονται στο Μακάρειο στάδιο. Όσο αφορά τα υπόλοιπα έργα που πρέπει να γίνουν, επειδή κατανοούμε ότι ο ΚΟΑ είναι κυβερνητικός οργανισμός και απαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες στη βάση σχετικών πρωτοκόλλων, διαβεβαιώσαμε τον ΚΟΑ ότι είμαστε πρόθυμοι να αγωνιζόμαστε κανονικά στο Μακάρειο στάδιο ακόμη και προτού αυτά τα έργα ξεκινήσουν.

Δηλαδή, τα υπόλοιπα έργα δεν μας ενοχλεί να ξεκινήσουν να υλοποιούνται καθώς εμείς και οι άλλες ομάδες αγωνιζόμαστε στο στάδιο. Στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσουμε πως δεν θέλουμε να διαχειριζόμαστε το Μακάρειο στάδιο, θέλουμε να αγωνιζόμαστε σε αυτό όπως ακριβώς κάνουν και οι υπόλοιπες ομάδες. Ζητήσαμε από τον ΚΟΑ, σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε το Μακάρειο στάδιο, να μας θεωρεί ως σύμμαχο ή συνεργάτη στην προσπάθεια που καταβάλλει για βελτίωση και ανάπτυξή του. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΚΟΑ και ανάλογα θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

Όσο αφορά το ΓΣΠ ή και άλλα στάδια τα οποία θα μπορούσαν να είναι στις επιλογές για να γίνουν η έδρα μας τη νέα αγωνιστική περίοδο, αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε είναι πως αξιολογούνται όλες οι πιθανότητες και οι παράμετροι. Η λογική μας είναι πως θέλουμε να πληρώνουμε το καθετί στην πραγματική του αξία και επιπλέον πως το ποσό που θα εξοικονομηθεί από το κόστος για την έδρα μας, θα μπορεί να επενδυθεί στην ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι σίγουρο ότι θα γίνουν βελτιωτικά έργα. Είναι ένα όραμα όλων των Ομονοιατών η απόκτηση δικού μας γηπέδου».