«’Εχουμε γυρίσει σελίδα, ήταν η μοναδική λύση»

0

Ο Λώρης Κυριάκου μίλησε στην εκπομπή «Πρωινή Συχνότητα» του Active μετά και τη χθεσινή Γενική Συνέλευση που σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την Ομόνοια με τη δημιουργία εταιρίας.

Για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης
«Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε η Ομόνοια από οικονομικής πλευράς δεν ήταν ορθός αφού δανειζόταν χρήματα και προείσπραττε έσοδα για να συνεχίσει. Αυτή τη στιγμή έχουμε γυρίσει σελίδα, η μοναδική λύση που υπήρχε μπροστά μας ήταν η πρόταση του κ. Παπασταύρου. Με τη δημιουργία της εταιρίας Ομόνοια Ποδόσφαιρο Ltd, ο κ. Παπασταύρου θα δώσει αρκετά χρήματα τόσο για να εξοφληθούν τα χρέη αλλά και προς το σωματείο για να μπορέσει να συνεχίσει τις δραστηριότητές του. Τα μέλη μας με ένα ψηλό ποσοστό έχουν ανάψει το πράσινο φως ώστε να αρχίσουν αυτές οι διεργασίες».

Για την επόμενη μέρα στην Ομόνοια
«Σήμερα θα υπογραφεί η συμφωνία με τον κ. Παπασταύρου ώστε να αρχίσει η δραστηριοποίηση της ομάδας Παπασταύρου. Για να δημιουργηθεί η εταιρία θα χρειαστεί χρόνος αφού θα πρέπει να προηγηθούν διεργασίες και η συμφωνία να εγκριθεί από την ΚΟΠ και στη συνέχεια από την UEFA. Ουσιαστικά θα περάσουν κάποιοι μήνες για να μπορέσει να συσταθεί νομικά και να λειτουργήσει η εταιρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λειτουργεί η Ομόνοια. Ήδη το πρώτο 1,5 εκατ. ευρώ που είχε δεσμευθεί πως θα καταθέσει ο κ. Παπασταύρου βρίσκεται στην τράπεζα και θα ξεκινήσουν οι πληρωμές υποχρεώσεων έναντι ποδοσφαιριστών».

Για το πως θα διατεθούν αυτά τα χρήματα
«Αυτή τη στιγμή οι άμεσες υποχρεώσεις της Ομόνοιας είναι 2 εκατομμύρια. Το υπόλοιπο μισό εκατομμύριο που υπολείπεται θα καλυφθεί από το Σωματείο. Αντιλαμβάνεστε ότι φεύγει ένα τεράστιο βάρος που είχε κάθε χρόνο η Ομόνοια που έτρεχε να βρει αυτά τα χρήματα. Από την άλλη με αυτό το ποσό μπορούμε να καλύψουμε τα κριτήρια και ειδικά τα κριτήρια του τριμήνου. Στις 10 του Ιούνη θα μπουν στο λογαριασμό της Ομόνοιας επιπλέον 1,5 εκατομμύριο από τον κ. Παπασταύρου και θα αξιοποιηθούν για να στελεχωθεί η ομάδα.
Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε προεργασία για το αγωνιστικό τμήμα. Διευθετήθηκαν κάποια ραντεβού, έγινε αξιολόγηση του υφιστάμενου ρόστερ και έχουν γίνει επαφές με προπονητές και ποδοσφαιριστές. Τις προσεχείς ημέρες θα μπορέσουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο της Ομόνοιας για το τι συμβαίνει».