Φτάνει με τους «Μασιάδες»! Αλλάξτε κασέτα! ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ!

0

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή. Δεν φταίει ο Μασιάς για την ήττα μας. Έκανε λάθος στην φάση του πέναλτι ναι, αλλά ακόμη και αν δεν έκανε δεν θα είχαμε και πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα. Αντιλαμβανόμαστε πως αναφορά στο λάθος πρέπει να γίνει αλλά αυτή η μανία να ψάχνουμε αλλού τις αιτίες της κατάντιας μας  κάθε φορά, κατάντησε κουραστική.

Πιο κάτω θα αναφερθούμε σε δύο διαφορετικές πτυχές του θέματος:

Πρώτον: Η αδυναμία μας αλλά και η άσχημη μας αγωνιστική και… παρασκηνιακή κατάσταση έδωσε το δικαίωμα στον Μασιά και στον κάθε Μασιά να σφυρά αβασάνιστα εναντίον μας. Να δίνει ένα πέναλτι που φαίνεται  ξεκάθαρα  πως δεν είχε το καθαρό οπτικό πεδίο  για να το κρίνει, αλλά το δίνει επειδή σήκωσε το χέρι ένας αντίπαλος και το ζήτησε. Οι «Μασιάδες» εδώ και χρόνια μας κτυπούν ανελέητα λόγω της αδυναμίας μας. Το 50-50 και την δίκαια αντιμετώπιση θα την κερδίσουμε μόνο αν την διεκδικήσουμε. Μόνο αν μεγαλώσουμε και πάλι σαν ομάδα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δικαιολογούμε κιόλας τους υπάλληλους του συστήματος… Όφειλαν να μας σέβονται όπως και κάθε ομάδα, αλλά αφού δεν το κάνουν ας τους αναγκάσουμε.

Δεύτερον: Είναι κουραστικό κάθε φορά που χάνουμε να μιλάμε για την διαιτησία. Σίγουρα υπάρχουν παιχνίδια που πρέπει να τονίσουμε τις σφαγές που γίνονται αλλά δεν γίνεται κάθε φορά να στεκόμαστε σε ένα λάθος. Δεν γίνεται κάθε φορά να προσπαθούμε να δακτυλοδείξουμε άλλους για την κατάντια μας. Δεν γίνεται να αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο από τα πραγματικά αίτια της κατάντιας μας και να δίνουμε ψεύτικα άλλοθι στους παίκτες για την αποτυχία τους. Οφείλουμε να δούμε την αλήθεια στα μάτια. Έγιναν λάθη, έχουμε ελαττωματικό ρόστερ και οι δυνατότητες μας είναι μικρές..

Και εξηγώ τι εννοώ. Όταν ο κόσμος και οι παίκτες δεν σε ακούνε να αναλαμβάνεις ευθύνες και να παραδέχεσαι τα λάθη σου, χάνει την ταυτότητα του. Αλλάζει το DNA του. Όταν ο παίκτης δεν σε ακούει να του λες τα λάθη του και μιλάς κάθε φορά για διαιτησία, πως θα το πάρει εγωιστικά και να παρουσιαστεί καλύτερος;

Πάς να παίξεις μια Ανόρθωση χωρίς στόχους, που μαζεύει τα συντρίμμια μιας εξάρας και είναι όλους αβέβαιο το μέλλον τους. Μια Ανόρθωση χωρίς τον κόσμο της και με ένα σωρό απουσίες και μόλις τέσσερις παίκτες στον πάγκο. Καταφέρνεις να χάσεις με ανατροπή και ενώ προηγήθηκες δύο φορές και στο τέλος κάνεις αναφορά στην διαιτησία; Ε όχι! Εμείς φταίμε, απλά ο Μασιάς ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Αν κάναμε το καθήκον μας πιο πριν δεν θα φτάναμε στο σημείο που φτάσαμε και να μας φταίει ο Μασιάς.

Μετά από τέτοια εμφάνιση και κάτω από αυτά τα δεδομένα δεν πρέπει να μας φταίει κανένας Μασιάς κύριοι, αλλά μόνο ο εαυτός μας.

Φτιάξτε ομάδα που να μπορεί να αντιστέκεται και στις άσχημες διαιτησίες, φτιάξτε μια ομάδα που δεν θα χρειάζεται δικαιολογίες, στελεχωμένη από παίκτες νικητές… Γυρίστε επιτέλους σελίδα!

Το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να αλλάξουμε είναι η νοοτροπία μας. Αν αλλάξει αυτή τότε σταδιακά θα γίνουμε και πάλι η ομάδα που θέλουμε.

Τέλος να αναφερθώ και σε κάτι άλλο. Ελπίζουμε να ήταν η τελευταία χρονιά που δεν μπαίνει σαν ξεκάθαρος στόχος ο τίτλος και εξηγώ το γιατί.

Η Ομόνοια είναι εκ φύσεως της μεγάλη ομάδα που δεν μπορεί να συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από τον τίτλο. Δεν το αντέχει ο οργανισμός μας να ακούμε πως «θα παίζουμε για την νίκη σε κάθε παιχνίδι». ΟΧΙ! Η Ομόνοια θέλει τίτλους! Οτιδήποτε άλλο λεχθεί εκτός από αυτό, αλλάζει το DNA μας.

Εξάλλου όταν περνάς στον παίκτη την νοοτροπία του «αν πάμε Ευρώπη θα είμαστε ικανοποιημένοι», τότε του θέτεις χαμηλούς στόχους. Συμβιβάζεται με την ήττα και δεν την θεωρεί κάτι κακό! Όχι ρε διάολε! Κάθε ήττα είναι κακή για την Ομόνοια. Ακόμη και στο τέλος μιας εφιαλτικής χρονιάς είμαστε ακόμη θεωρητικά ζωντανοί για την Ευρώπη και αν στο τέλος την κερδίσουμε θα μας πουν πως πετύχαμε τον στόχο μας; Άρα είμαστε καλά; Ε αν είναι αυτή η Ομόνοια που θέλουν τότε είναι σοβαρό το θέμα.

Πρέπει να μπαίνουν ΜΟΝΟ ψηλοί στόχοι γιατί αυτό προστάζει η ιστορία. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε γιατί αλλάζουμε DNA…

Ο ΤΖΟΚΕΡ

joker1000