Ο Ιωακείμ, η… διακοπή κι ο νέος κόουτς

0

Ήταν σημαντική για πολλούς λόγους, βαθμολογικούς και ψυχολογικούς, η νίκη της Ομόνοιας επί της Ανόρθωσης. Υπάρχει σίγουρα πολύς δρόμος ακόμη για να μπορέσει η ομάδα να υλοποιήσει τον στόχο της, για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου και πολλά σωστά ανέφερε ο Άκης Ιωακείμ, ότι απομένουν οκτώ τελικοί για το “τριφύλλι”.
Είναι σημαντική πάντως η συμβολή του Κύπριου τεχνικού στις τελευταιες επιτυχίες που είχε η Ομόνοια (κέρδισε ΑΕΛ και Ανόρθωση και εξήλθε ισόπαλη εκτός έδρας με την ΑΕΚ). Φαίνεται να υπαρχει ένας πιο σωστός αγωνιστικός προσανατολισμός, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ελλείψεις στο ρόστερ, ειδικά σε συγκεκριμενες θεσεις κι αυτό δυσκολεύει το δικό του έργο, αλλά είναι εμφανής και η αλλαγή στη ψυχολογια και περισσότερο στη διάθεση των ποδοσφαιριστών. Παραμένει φυσικά η αστάθεια στην απόδοση της, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως προηγουμένως, ενώ μια καλύτερη προσπάθεια γίνεται σε σχέση με την αμυντική λειτουργία. Μπορεί να γίνονται ακόμη κάποια λάθη, όμως ειναι περιορισμένα.
Η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει την ευκαιρία στους τραυματίες (βλ. Άρνασον, Κωνσταντινίδης και Κατελάρης) να αποθεραπευτούν εντελώς και θα είναι απόλυτα έτοιμοι με την επανέναρξη, ενώ την ίδια ώρα βασικά στελέχη, όπως ο Ντάρμπισάιαρ, ο Κλέιτον (πήγε στην Βραζιλία για την κηδεία του ανιψιού του) κι ο Βύντρα, θα πάρουν ανάσες ξεκούρασης. Στους ποδοσφαιριστές δόθηκε τριήμερο ρεπό, αλλά με την επανέναρξη των προπονήσεων θα απουσιάζουν οι 11 (!) διεθνείς.

Εν τω μεταξύ στην συνεδρία του Δ.Σ. που θα γίνει την Δευτέρα, αναμένεται να συζητηθεί το θέμα νέου προπονητή, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα ληφθεί οριστική απόφαση. Φαίνεται ότι παραμένει ψηλά στην λίστα ο Πάμπος Χριστοδούλου, για τον οποίο υπάρχει θετική άποψη, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν και από το τι επιθυμεί να πράξει ο ίδιος ο Κύπριος τεχνικός. Υπάρχουν και ονόματα ευρωπαίων προπονητών που απασχολούν.

Πηγή: sport-fm.com.cy