Και όμως… στο 4-4-2 με ρόμβο ΜΠΟΡΟΥΝ να αγωνιστούν Χριστοφή και Αγκάγιεφ

0

Σε θέμα του τελευταίου καιρού έχει εξελιχθεί το πώς θα μπορέσει να αξιοποιήσει τους Αγκάγιεφ και Χριστοφή ο Κάρβερ σε ένα σύστημα 4-4-2 με ρόμβο αφού ως γνωστό και οι δύο αγωνίζονται κυρίως ως εξτρέμ και το σύστημα αυτό ουσιαστικά δεν έχει εξτρέμ… Αν χρειαστεί ή επιθυμεί ο Άγγλος κόουτς να τους χωρέσει στο αρχικό σχήμα μπορεί να το κάνει και χωρίς να αλλάξει σύστημα!

Ο λόγος είναι απλός. Ο Αγκάγιεφ από την μια έχει την ικανότητα να αγωνίζεται και σαν επιτελικός μέσος. Άρα μπορεί να πάρει την θέση μπροστά από τους άλλους τρεις κεντρώους και να κάνει παιχνίδι. Εξάλλου στο Ισραήλ κυρίως σε αυτή την θέση αγωνιζόταν.

Από την άλλη ο Χριστοφή. Ο Τζίμης μας μπορεί άνετα να αγωνιστεί σαν δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Ντάρμπισαϊρ ή τον Σέρινταν. Το θέμα είναι πως όπως αγωνίζονται και σκοράρουν οι δύο Βρετανοί δύσκολα αφήνεις κάποιο έξω, ενώ ενδεχομένως να επηρεάσει το να μεταφερθεί ο ένας στα άκρα.

Σαν δίδυμο μπροστά δείχνουν να τα πάνε περίφημα και παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουν να δένουν ακόμη πιο πολύ. Όλοι βλέπουμε τα αποτελέσματα της συνύπαρξης τους.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστεί το υλικό ο Κάρβερ που όντως μπορεί να πάρει λύσεις από τον Χριστοφή και τον Αγκάγιεφ.

Είναι όμως σε δύσκολη θέση και όλοι θα ήμασταν αν έπρεπε να αλλάξουμε κάτι μεσοεπιθετικά από κάτι που πάει ήδη αρκετά καλά…

Ο ΤΖΟΚΕΡ